Om mig
My, Ingela o Magnus
Jag heter Ingela och bor med min sambo Magnus vår dotter My och våra två hundar i ett hus på landet utanför Markaryd. Min sambos största intresse är orientering och fotboll, han har tex sprungit femdagars 18 gånger.

Jag själv är uppväxt på landet med hundar och med en pappa som troligen skulle kunna jaga dygnet runt om bara det var tillåtet. Vi hade lite olika raser hemma bla tax, stövare, gråhund och tysk jaktterrier. När jag flyttade hemifrån tog jag med mig en tax som enl min far var jaktidiot och helt värdelös i hans ögon. Tjabbe som han hette blev min första egna hund, en mycket envis sådan, tax som han var, han levde ett gott liv och blev 13 år gammal.
 Några år innan Tjabbe gick bort skaffade jag en omplaceringshund, korsning schäfer/newfoundland, som jag döpte till CoCo, en stackars hund som vid knappt ett och ett halvt års ålder redan hade allt för mycket i sitt bagage. I princip all min tid gick åt att få honom till att koppla av och inte morra åt allt och alla. Okända hundar lärde han sig aldrig att acceptera, vi åkte på alla möjliga kurser och utbildningar och efter drygt fyra år kunde jag gå ut och starta honom i lydnadsklass 1 och vi tog på ganska kort tid 3 förstapris. Sen blev lydnadsklass 2 omöjlig eftersom han aldrig klarade av att jag lämnade honom ensam på platsliggningen, han kom krypande över planen, att bli lämnad av mig ihop med en massa okända hundar var för honom helt omöjligt. CoCo lärde mig otroligt mycket och han blev 12 år gammal.

Efter debuten i lydnaden ville jag självklart fortsätta och köpte mig Röjja från kennel Miss Mallorys. Jag insåg ganska snabbt att jag behövde hjälp i hundvärlden och såg ett namn som dök upp ibland flattarna hela tiden, Anna-Lena Wendt, jag kontaktade henne och frågade om hon kunde tänka sig att hjälpa mig, det kunde hon, och tack för det, utan A-L hade jag aldrig kommit så långt som jag har och fortfarande får hon ganska ofta stå ut med en hel del frågor från min sida.
Flattarna tar upp i princip all min fritid och idag är jag utbildad Sbk-instruktör och har hållt en del kurser på Markaryds Bk numera är jag medlem i Hässleholm Bk och hjälper där till med träningstävlingarna och de ordinarie tävlingarna som funktionär. Jag har också suttit några år som jaktansvarig och ordförande i Frk Småland, men är numera bara aktiv medlem. 

I den mån jag hinner åker jag också gärna på konserter och Sweden Rock Festival har blivit en tradition sen 1999.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.08 | 15:33

Tack och Grattis till er också! Våra gamlingar är allt lite roliga att vara ute med!

...
13.08 | 02:03

Ingela och Röjja - stort grattis till Veteranmästartiteln FM 2012!

...
11.06 | 23:02

lycka till med Jazzå. Kanon med en reserv till LagSM-laget

...
30.05 | 02:11

Vilken upplevelse det måste ha varit även om inte resultatet blev vad du önskat. Bara att vara enda flatten överhuvudtaget tycker jag talar sitt tydliga språk.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS